De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van zomerfruit zoals frambozen. Overal kun je op dit moment de heerlijkste frambozen kopen, en wat is er nu beter dan ze te combineren met verse munt en er een zomerse Cake aux framboises van te maken? Hoe je dat doet, zie je en lees je hieronder!
Ingrediënten
- 200 gram frambozen
- 170 gram suiker
- 160 gram tarwebloem
- 150 gram boter
- 100 gram granaatappel (optioneel)
- 3 eieren
- 1,5 tl bakpoeder
- 6 blaadjes verse munt
Bereiden (ca. 10 minuten + 35 minuten baktijd)
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter van tevoren op kamertemperatuur zacht worden of verwarm deze heel kort in de magnetron (moet niet vloeibaar worden!).
– Klop in een kom de eieren en de suiker tot een schuimig geheel.
– Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder en voeg toe aan het schuimige mengsel.
– Voeg de boter toe aan het mengsel en roer het glad. Nu kun je ook de granaatappel toevoegen.
– Versnipper de muntblaadjes met de hand en roer ze door het deeg. Bewaar een beetje als garnering.
– Vet de bakvorm in en bestuif alle zijden met bloem.
– Giet het deeg in drie laagjes in de bakvorm, met steeds een laag frambozen ertussen. Strooi er nog wat munt bovenop als garnering.
– Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. De cake is goed als hij mooi bruin is aan de bovenkant. Bon appétit!
Ook lekker met granaatappel!
Granaatappel is een van de nieuwste superfoods: le grenadier, zoals de Fransen hem noemen, zorgt voor een smaakexplosie in de cake en geeft hem een typische, friszure smaak. Smaakt heerlijk en is ook nog eens erg gezond!
Vertaling: Myrthe Galle Beeld: Vincent Börsch-Supan, Carole Gölitz
LEES OOK:
Recept voor Tarte tatin met tomaten
Frans borrelhapje: cake met geitenkaas en spinazie
Provençaalse groenteschotel, fijn vakantierecept
Geen reacties