Over frankrijk.nl

🌻 Je bent hier op het grootste Nederlandstalige inspiratieplatform voor Frankrijk, dé plek als je zoekt naar leuke en goede informatie voor je reizen naar Frankrijk!

🔎 We hebben een énorme verzameling Franse (slaap)adresjes die met zorg zijn geselecteerd op sfeer en stijl. Dankzij handige filters krijg je snel een overzicht van de adressen die het beste passen bij jouw vakantie.

🏞️ Verder publiceren we sprankelende reisreportages en artikelen over alle regio’s van Frankrijk. We geven daarin handige en eerlijke insidertips voor alle bestemmingen.

🧳 Je vindt bij ons dus altijd leuke ideeën voor je volgende vakantie, inclusief praktische informatie over de reis zelf. Zoals tips voor de Franse autoroutes (zwarte zaterdagen, tolbadges, tussenstops) en treinreizen naar Frankrijk.

🥐🎶🇫🇷 Naast reisinspiratie vind je hier ook veel grappigs en interessants over de Franse cultuur en leefstijl. Met onder andere artikelen over de Franse keuken, de Franse taal en Franse muziek (van klassieke chansons tot hip & jong Frans geluid).

❤️ Er staan bijna 2.000 artikelen op de website en om te zorgen dat je jouw favorieten snel terugvindt, kun je in mijn frankrijk je eigen verzameling aanleggen. Altijd bij de hand, zelfs onderweg!

🙌🏻 We zijn in 2014 gestart met frankrijk.nl en hebben op onze Nederlandse website nu gemiddeld 300.000 unieke bezoekers per maand. Génial!

🇳🇱 🇩🇪 Sinds 2019 is er ook een Duitstalige website: frankreich-webazine.com. Daardoor worden we gevonden en gelezen in wel 6 landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Wie zijn wij?

Mais alors…. wie zitten er achter frankrijk.nl? Josée, Nicky, Daniëlle en Ulrike! Vier francofiele dames die door hun werk in het toerisme en de journalistiek al jàren in Frankrijk komen. Zij worden weer geholpen door een enthousiast team van freelancers en gastbloggers, waarvan velen permanent in Frankrijk wonen.

Josée Schouten

Josée, oprichtster en eigenaresse van frankrijk.nl, is al 30 jaar lang op zoek naar de leukste vakantietips voor Frankrijk. Als voormalig eigenaresse van de reisorganisatie Het Frankrijk Huis reisde ze door alle Franse regio’s en dat doet ze nog altijd. Bij voorkeur per fiets, trein, cabrio of op de ski’s! Corsica heeft een speciaal plekje, maar ze ontdekt ook graag de Franse steden en Josée blijft zich verwonderen hoeveel er telkens nog te ontdekken valt in La Douce.

josee@frankrijk.nl

Nicky Bouwmeester

Nicky, voormalig hoofdredactrice van het tijdschrift En France, woont nu bijna 20 jaar in Frankrijk. Lange tijd was dat in Parijs en sinds 2020 geniet ze van Bordeaux. Vanuit deze heerlijke stad in het Zuidwesten houdt ze in de gaten wat hip, bijzonder of nieuw is in Frankrijk. En omdat ze getrouwd is met een Fransman (Pierre, geen grapje) en half-Frans-half-Nederlandse kinderen heeft, schrijft ze ook vaak over cultuurverschillen en de Franse taal.

nicky@frankrijk.nl

Daniëlle van Poppel

Danielle, werkt ruim 25 jaar in het toerisme en Frankrijk was daarbij altijd een rode draad. Zo was ze sales- en marketingmanager bij de Franse spoorwegen (Rail Europe/SNCF) en productmanager van Vacansoleil. Voor frankrijk.nl houdt ze zich bezig met onze bonnes adresses en partnerships en ze gaat ook regelmatig mee op reportage. Liefst naar mooie steden of berggebieden. Want na de afgelopen 5 jaar in Zwitserland gewoond te hebben, zijn de ‘Pays-Plats‘ ineens wel heel vlak!

danielle@frankrijk.nl

Ulrike Grafberger

Reisjournalist Ulrike is de redactrice voor de Duitse website, frankreich-webazine.de. Ze is Duits van origine maar woont al jaren in Nederland. Niet verwonderlijk dus dat ze diverse succesvolle Duitse reisgidsen over ons landje schreef, maar ze gaat ook graag op vakantie in Frankrijk. Om met haar camera prachtige foto’s te maken van Bretagne, de Dordogne, Nouvelle Aquitaine…

info@frankreich-webazine.de

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ulrike-over-ons-2023-1.jpg

Terug naar de Homepage

Disclaimer