Het is dé tijd van het jaar voor courgettes. Weet je niet meer wat je met ze moet doen en ben je er klaar mee iedere avond courgettesoep, -quiche of -pasta te eten? Carole heeft een verrassend zoet bakrecept voor je!
Carole kreeg dit recept van haar voormalige Duitse collega Inge. Houden de kinderen niet zo van courgette? Dan is dit dé manier om ze het tóch te laten eten (zolang je niet vertelt dat er courgette in de cake zit :- )!
Ingrediënten courgettecake
3 eieren
1 kopje zonnebloemolie
2 kopjes suiker
2 kopjes geraspte courgette (zorg dat de courgette niet te dik is, dan is ie te waterig!)
3 kopjes bloem
1 kopje walnoten, in stukjes gebroken
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
¼ theelepel bicarbonaat (of 1 theelepel bakpoeder)
Bereiding
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Klop de eieren in een kom.
– Voeg al roerend de zonnebloemolie beetje bij beetje toe.
– Voeg al roerend de suiker toe.
– Voeg de kaneel, het zout, het bakpoeder en de natrium toe.
-Voeg de geraspte courgette toe en meng door het beslag.
-Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
-Voeg ten slotte de walnoten toe en meng alles door elkaar.
-Vet de cakevorm in.
-Giet het beslag in de cakevorm en zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
-Test na 45 minuten of de cake gaar is door een mes in de cake te prikken; als het mes schoon uit de cake komt, is ie klaar. Zo niet, laat de cake dan nog maximaal 10 minuten in de oven staan.
– Als de cake afgekoeld is, kun je hem uit de vorm halen en aansnijden.
Bon appétit!
Tekst Carole Goelitz, vertaling: Myrthe Galle Beeld: Carole Goelitz
LEES OOK:
Recept voor zomerse cake aux framboises
Courgettegratin, simpeler kan niet!
Recept: Tarte tatin met tomaten
Geen reacties