Vanavond knallen de kurken weer van de fles! Om te toosten op een fantastisch nieuw jaar. Maar dat drinken van champagne zouden we veel vaker moeten doen. Het is namelijk goed voor je hersenen én je geheugen!
Ja, het is echt geen grapje. We zijn bloedserieus. Wetenschappelijk onderzoek van de Engelse University of Reading toont aan dat een regelmatig slokje van dat bubbelende drankje een gunstig effect heeft op je hersenen.
1 tot 3 glazen bubbels per week
Volgens onderzoeksleider Jeremy Spencer, professor biochemie, blijkt uit de resultaten dat het drinken van 1 tot 3 glazen champagne per week geheugenverlies tegenwerkt en de kans op hersenaandoeningen zoals dementie of Alzheimer aanzienlijk verkleint.
Het geheim zit in de druif
Hoe kan dat dan, roepen wij meteen als nuchtere hollandaises? Het geheim zit ‘m in het fenolzuur van de rode druivensoorten pinot noir en pinot meunier. Samen met chardonnay de drie druivensoorten van champagne. Fenol voedt de proteïnen die zorgen voor het in stand houden van het ruimtelijk geheugen. Naarmate we ouder worden vermindert de functie van die proteïnen en dus ook ons vermogen om zaken te onthouden. Het drinken van champagne vertraagt dat proces.
Nou, dat klinkt zeker als iets om op te proosten nietwaar?
Josee en Carole deden alvast de test. En die werd hilarisch, kijk mee!
Wij wensen iedereen een bruisend Oud&Nieuw en een sprankelend Nieuwjaar!
P.S. Carole en Nicky, binnenkort tripje naar de Champagne plannen?
Tekst: Josee Schouten
LEES OOK:
7 weetjes (die je ook wel zou moeten weten) over champagne
Wijnfles openen zonder kurkentrekker
Geen reacties