Ingrediënten
(voor standaard cakevorm van ca. 25 cm lang)
– 3 eieren
– 180 gr suiker
– 180 gr bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 180 gr gesmolten gezouten roomboter
– 3 eetlepels (blauw)maanzaad
– sap van 1 (of 2 naar wens en smaak) uitgeperste biologische citroen
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Klop de eieren, voeg de suiker toe totdat je een mousse-achtig mengsel hebt.
– Voeg vervolgens bloem, bakpoeder, gesmolten boter, maanzaad en het citroensap toe.
– Giet het mengsel in een beboterde cakevorm.
– Zet in de oven gedurende 40 minuten.
– Laat de cake eerst even afkoelen voordat je de vorm omkeert en serveert.
Heerlijk bij een kopje thee en – zoals Joseé onlangs ervoer in La Clusaz – ook erg lekker bij het ontbijt.
LEES OOK:
Clafoutis,het makkelijkste Franse nagerecht
Perfecte Bretonse crêpes: het recept van Carole
Chocolademousse die nooit mislukt
Recept en beeld: Carole Goelitz
lindsay -
het is echt een lekker recept heb hiermee gewonnen, thx