Henk en Helen van La Paresse en Douce, een prachtige chambre d’hôtes en sinds kort ook een gîte in de Livraidois-Forez, houden van koken voor hun gasten. En dat doen ze na 15 jaar met zo veel smaak en succes, dat ze hun favoriete recepten gebundeld hebben in een echt kookboek met foto’s. Normaal verkopen ze dat mooie boekje alleen aan hun gasten, maar dit recept deelden ze ook met ons!
Recept voor Paté brûlée
Ingrediënten voor 6 personen:
100 gr eendenpaté
70 ml room
2 eetlepels port
2 eetlepels rietsuiker
Evt. 6 plakjes stokbrood
Benodigdheden
crème brûlée-brander
6 amuse bouche-schaaltjes of glaasjes
Bereiding
– Klop de room stijf en klop er daarna de paté en de port doorheen.
– Breng op smaak met peper en zout en – als je dat lekker vindt – nog wat extra port.
– Verdeel het mengsel over de 6 kleine schaaltjes of glaasjes en laat in de koelkast een paar uur opstijven voor gebruik.
– Strooi een laagje rietsuiker over de paté en brand af tot een mooie lichtbruine kleur.
– Serveer met een lepeltje en een stukje geroosterd stokbrood.
LEES OOK:
La Paresse en douce, heerlijk luie B&B en gîte in de Auvergne
Beeld: Paresse en Douce
Geen reacties