‘Een slush-puppy voor volwassenen’ dat is de humorvolle bijnaam die frosé heeft in New York, waar het drankje bedacht is. De ontdekking staat op naam van de hippe Bar Primi maar inmiddels is de cocktail de oceaan overgestoken. Waar hebben we het precies over? ‘Frozen’ rosé, gemixt met een purée van verse aardbeien en vooral heel veel gemalen ijs.
Ingrediënten
1 fles rosé
250-300 gram aardbeien
150 gr suiker
2-3 lepels citroensap
40 ijsklontjes
Bereidingswijze
– Giet de rosé in een plastic bak en zet 6 uur lang in de vriezer (wordt nooit helemaal hard, maar grotendeels bevroren).
– Pureer de aardbeien met de suiker (op een paar na).
– Giet de ijskoude rosé in een kom en meng met de aardbeienpuree en citroen.
– Giet het mengel in een blender samen met de ijsklontjes – mixen maar!
– In (liefst gekoelde) glazen gieten en garneren met de resterende aardbeien, een blaadje munt of een schijfje citroen
LEES OOK:
Top 7 modieuze aperitieven in Frankrijk
Cointreau fizz: cocktail met citrussmaak
5 bekende Franse zomerdrankjes voor als het heet is
Geen reacties