Voor je paasbrunch is een romige zalmcroque met avocado een leuke keuze. Deze tosti heeft een frisse smaak, ziet er leuk uit en is ook nog eens makkelijk om te maken.
Recept romige zalmcroque met avocado
Ingrediënten
- 8 witte boterhammen
- 150 gram kruidenroomkaas
- 100 gram gerookte zalm
- 1 avocado
- 4 plakjes jonge kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 2 eetlepels gesneden bieslook
- peper en zout
- tosti-ijzer
Bereiding
- Besmeer alle boterhammen met kruidenroomkaas. Beleg 4 sneetjes met zalm.
- Snij de avocado in dunne plakjes en verdeel deze over de zalm. Leg er de plakken onge kaas op en dek af met de andere sneetjes brood, met de besmeerde kant aan de binnenkant. Rooster de croques in het tosti-ijzer.
- Doe olijfolie in een koekenpan en laat heet worden. Breek de eieren boven de pan en bak de spiegeleieren een paar minuten. Breng het ei op smaak met peper en zout.
- Leg de croques op een bord en bedek elke tosti met een spiegelei. Bestrooi met de bieslook en eventueel nog wat peper en zout.
Complete paasbrunch
Lijkt het je wat, deze zalmcroques? Serveer er nog een lekkere groentesoep, wat zoete broodjes en verse jus d’orange bij en je brunch is compleet!
LEES OOK:
Klassieke Franse croque monsieur
Fleur de sel, waarom je dat in huis wilt hebben
Franse boter, alles wat je moet weten
Croissantbrood: feestelijk brunchrecept
Geen reacties