Micky en Roger beheerden een jarenlang een sfeervol vakantiedomein in de buurt van Narbonne. Tegenwoordig kun je bij hen hippe XL-vakantiehuizen met eigen zwembad huren in de streek. Tijdens de tables d’hôtes die het stel vroeger aan hun gasten serveerden, gingen de twee altijd helemaal los met even fotogenieke als smakelijke gerechten. Mickey: “Dit specifieke recept maak ik al jaren en ik vind het heerlijk door de combinatie van knoflook, artisjokken en witte wijn. Het gerecht smaakt soms zelfs wat zoetig door wijn!”


Recept : Poulet aux artichauts
Ingrediënten (4 pers.)
600 gr goeie kipfilet
2 potjes artisjokken (2x 400 gr)
3 dl droge witte wijn
4 tenen knoflook
bloem
olijfolie
peper en zout
zwarte rijst (bijgerecht)
Bereiding
– Snij iedere kipfilet in ongeveer drie gelijke stukken. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel deze door de bloem. Bak ze in een flinke scheut olijfolie mooi bruin en zet de kipfilets even aan de kant.
– Snij de teentjes knoflook in dunne plakjes en bak in een goede braadpan (ik zou zeggen Le Creuset, what else :- ) ) de knoflook in een flinke scheut olijfolie heel zachtjes aan.
– Voeg daarna de artisjokken toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
– Daarna mag de kip erbij, de witte wijn langzaam toevoegen en laat dan alles zachtjes een kwartiertje smoren.
Dit is heel lekker met zwarte rijst uit de Camarque. Die moet je alleen wel tijdig opzetten, want daarvan is de kooktijd wel 35 minuten. Een andere optie: wilde rijstmix of een andere aromatische rijstsoort. Serveren met wat blaadjes basilicum en een schijfje limoen.
Voila, très simple! Bon app’ !
LEES OOK :
Hippe XL-vakantiehuizen in de Aude met eigen zwembad
B&B-recept: bietencarpaccio met geitenkaas
Tekst & beeld : Micky Lindelauf
Geen reacties