Vlierbloesemsiroop, munt en bubbelwijn, meer heb je niet nodig voor deze fijne zomermix. Carole ontdekte het drankje tijdens haar vorige reis naar Les Portes du Soleil. Trop bon…!ย
Tijdens haar recente reis naar Les Portes du Soleilย ย ging Carole even langs bij een bekende van haar: Jรฉrรฉmy Trincaz, de jonge chef van Logis Hotelย Les Cornettesย in La Chapelle dโAbondance. Sfeervol hotel met leuke restaurants! Hij gaf haar het recept voor deze frisse zomercocktail. Gemaakt met zelfgemaakte siroop van vlierbloesem (sureau), die van mei tot juli volop bloeit in de Franse Alpen.

Le Kir alpin
Ingrediรซnten:
โช 3 cl vlierbloesemsiroop (hieronder het zelfmaakrecept van Jรฉremy, Carole gebruikte een in Nederland gekochte fles van DD Cordials)
โช 9 cl droge sprankelende droge witte wijn (crรฉmant of prosecco)
โช 5 of 6 verse muntblaadjes
โช ijsblokjes
Bereiding:
Alle ingrediรซnten mengen in een glas en even doorroeren. Ook zeer lekker zonder alcohol met spuitwater in plaats van bubbelwijn, verse muntblaadjes en eventueel een schijfje limoen.
Vlierbloesemsiroop zelf maken?
โชย 200 gram vers geplukte vlierbloesem
โช 1 liter water
โช 680 gr kristalsuiker
โช 170 gr glucosestroop
Haal de witte bloemen van de steel (zoveel mogelijk) en daarna snel bereiden, anders verliest de bloesem zijn smaak en geur. Weeg het juiste gewicht af. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg suiker en water toe. Gooi de bloesem erin en wacht tot het water opnieuw kookt. Laatย 5 minuten koken. Doe er een deksel op en laat 1 uur trekken. Zet de siroop daarna in de koelkast. Laat een dag marineren. Filter de bloemen eruit en giet in een fles. Dateer de fles enย bewaar deze op een donkere koele plek.
LEES OOK:
Frosรฉ, ijzigeย zomercocktail
Top 7ย hippe Franse aperitieven
St Germain, likeur van vlierbloesem
Logis Hรดtel Les Cornettes
La Chapelle d'abondance
74360 La Chapelle-d'Abondance

Geen reacties