Carole’s recept voor Tarte à la rhubarbe
Ingrediënten
TAARTBODEM:
Koop een rol kant-en-klaar taartdeeg of maak het zelf, nog veel lekkerder.
DEEG:
250 gram bloem
125 gram zachte boter
125 gram poedersuiker
1 ei
Meng alles in een deegkom en kneed het samen totdat je een deegbol hebt. Zet het minstens 2 uur in de koelkast. Laat het na de koeling 15 minuten rusten voordat je het gaat gebruiken.
VULLING:
500 gram rabarber (schoongemaakt)
2 eieren
bekertje crème fraîche (200 gr)
200 gram suiker (iets minder kan ook)
1 theelepel kaneel (facultatief)
BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C
2. Was de rabarber en snijd in kleine stukjes van zo’n 1,5 cm. Trek daarbij de hardste draden los en verwijder ze.
3. Rol het deeg uit en bekleed de vorm (24-26 cm). Prik met een vork in de deegbodem. Vul de taart met de rabarberstukjes.
4. Meng vervolgens de 2 eieren, de crème fraîche, de suiker en eventueel de kaneel en schenk het mengsel over de rabarber.
5. Zet het in de oven, baktijd 30-35 minuten op 200 °C en klaar!
Oordeel proefkonijn Josee:
“Tjonge jonge, wat is dit smullen! De frisse smaak van de zachte rabarber combineert perfect met de zoete vulling en zorgt voor een kleine smaakexplosie op je tong. En vooral niet wachten tot de rabarbertaart helemaal is afgekoeld: lauwwarm smaakt ‘ie het allerlekkerst!”
LEES OOK:
Clafoutis met kersen: heel makkelijk te maken
Tekst, recept en beeld: Carole Goelitz Beeld losse rabarber boven: CC-UNPL Monica Grabkowska
Syl -
Heerlijke taart!!!! En ik ben helemaal géén taartliefhebber.
Alleen de vulling is te vloeibaar. Heb het recept precies aangehouden.