Charlotte aux fraises (6 pers.)
Ingrediënten
300 gr lange vingers (biscuit boudoir of biscuits à la cuillère)
500 gr aardbeien
20 cl slagroom
150 gr mascarpone
50 gr poedersuiker
aardbeienjam
Benodigdheden
hoge springvorm van 18 cm diameter
mixer
Bereiding
1. Leg een stuk huishoudfolie over de bodem van de springvorm.
2. Doop de lange vingers met hun vlakke kant – heel kort – in een schaaltje water en plaats ze tegen de rand (suikerkant naar buiten) en op de bodem.
3. Giet de koude slagroom in een kom, samen met de mascarpone en de poedersuiker. Klop stijf, totdat de punten van de mascarponeroom omhoog blijven staan.
4. Was de aardbeien. Houd 1/3 van de aardbeien apart voor boven op de taart. Snijd de rest in stukjes.
5. Strijk de helft van room op de bodem van lange vingers. Strooi de helft van de aardbeien in stukjes erover en bedekt met lange vingers.
6. Bestrijk met de rest van de room en de rest van de aardbeienstukjes en bedekt alles met lange vingers. Snijd de rand eventueel bij, als de koekjes te ver uitsteken.
7. Trek een stuk huishoudfolie erover en laat 4 uur in de koelkast staan.
8. Haal de taart uit de koelkast, plaats er een bord boven op en draai om. Verwijder de springvorm. Als de lange vingers niet stevig blijven staan kun je eventueel een mooi lint om de taart binnen, om hem goed in vorm te houden. Snijd de overgebleven aardbeien doormidden en plaats ze bovenop de taart. Bestrijk met aardbeienjam om ze extra glanzend te maken…. Et voilà!
En denk je nu: jahaa, op de foto’s en in het filmpje ziet het er zo simpel uit… maar in het echt lukt dat vast nooit?
Wees gerust, Nicky (geen groot baktalent) heeft dit recept uitgeprobeerd en kwam er heel aardig uit. Zie de foto hieronder: zo zag de taart er de eerste keer al uit en de biscuits bleven prima overeind! (Ze had alleen niet genoeg aardbeien gekocht, vandaar de plakjes nectarine erbij).
LEES OOK:
Aardbeientaart voor moederdag
Recept voor Franse rabarbertaart
Filmpje en foto’s: Ptit Chef. Onderste foto en tekst: Nicky Bouwmeester
Geen reacties