Recept voor crème brûlee met sinaasappel
Ingrediënten (voor 6 personen)
Voor de bodem:
– 1 rol bladerdeeg
Voor de vulling:
– Zest van 2 sinaasappels
– 20 cl slagroom
– 20 cl halfvolle melk
– 4 eidooiers
– 50 g kristalsuiker
– 1 vanillestokje
Voor de afwerking:
– 50 g rietsuiker
Bereiding (20 min voorbereiding, 1 uur 15 min baktijd)
De taartbodem
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en leg er een vel bakpapier op. Vul dit met bakbonen of droge bonen.
3. Bak de bodem 15 minuten blind in de oven. Laat afkoelen, verwijder het bakpapier en de bonen.
De vulling
1. Verlaag de oventemperatuur naar 90°C.
2. Rasp de schil van de sinaasappels.
3. Breng de melk en de room samen met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Laat even trekken.
4. Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel. Schenk de warme melk er al roerend bij.
5. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en giet het mengsel op de voorgebakken taartbodem.
6. Bak de taart 1 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
De finishing touch: karamelliseren!
1. Bestrooi de taart met de rietsuiker en karamelliseer deze met een gasbrander tot een mooi goudbruin laagje.
2. Serveer direct om optimaal te genieten van de knapperige bovenlaag.
Deze taart is een perfecte afsluiter van een etentje met vrienden of familie. Combineer met een glaasje dessertwijn, zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, en je hebt een topdessert! Bon appétit!
LEES OOK:
5 klassieke Franse desserts
Geen reacties