Er zijn weer pruimen in overvloed en daar weet Carole wel raad mee! Ga meteen aan de slag met haar recept voor een pruimentaart en je weet niet wat je proeft!
Ingrediënten
ZANDDEEG:
- 250 gram bloem
- 125 gram zachte boter
- 125 gram poedersuiker
- 1 ei
VULLING
- 500 g pruimen
- 100g poedersuiker
- 100g zachte gezouten boter
- 100g amandelpoeder
- 1 ei
Bereiding
– Meng de ingrediënten voor het zanddeeg in een kom en kneed ze samen totdat je een deegbol hebt. Zet deze minstens 2 uur in de koelkast. Laat het deeg na de koeling 15 minuten rusten voordat je het gaat gebruiken.
– Leg het deeg vervolgens op een vel bakpapier en rol het gelijkmatig uit tot een grote plak. Beboter een taartvorm (of bestuif met bloem), pak het bakpapier op met deeg en al en leg het in de taartvorm (voorkomt aanbakken). Tot verder gebruik in de koeling zetten.
– Oven ondertussen voorverwarmen op 180 graden.
– Meng vervolgens met een houten lepel de poedersuiker, de zachte boter (eventueel in stukjes gesneden), amandelpoeder en ei tot een soepele, gladde crème.
– Maak de pruimen schoon, droog ze, snij ze in partjes en haal de pitten eruit.
– Pak de bakvorm uit de koeling, smeer de amandelcrème uit over de deegbodem en plaats dan de pruimhelften erop, met de gesneden kant naar boven.
– Plaats in de oven voor ca. 30 minuten.
Het lekkerst lauw of koud te serveren.
Bon appétit!
P.S. Ook prima te maken met groene pruimen (reines claudes) of abrikozen. Maar Carole tipt om dan wel 2 zakjes vanillesuiker over de vruchten uit te strooien voordat je het in de oven zet.
LEES OOK:
Heerlijke rabarbertaart volgens Frans recept
Zo maak je Tarte aux myrtilles
Geen reacties