Ingrediënten
1 pompoen (1 middelgrote of 2 kleine: ongeveer 1 kg. Liefst een biologische, dan hoef je hem niet te schillen)
1-1,5 liter groentebouillon (kippenbouillon kan ook)
1 blik gekookte kastanjes (250 g) of tamme kastanjes in vacuümverpakking (bij biologische winkels en Ekoplaza)
1 kleine prei
2 eetlepels olijfolie of gezouten boter
zout en versgemalen peper
kaneel
gemberpoeder
voor de garnering: biologische crème fraîche, peterselie of kervel, geroosterde zonnebloempitten
Bereiding
– Was de pompoen. Snijd in tweeën en verwijder de schil als het geen biologische pompoen is.
– Verwijder de zaden en snijd de pompoen in grote dobbelstenen.
– Bak de prei in de olijfolie in een stoofpan.
– Voeg de pompoen toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten.
– Giet de groentebouillon eroverheen en kook ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen zacht is.
– Voeg de kastanjes toe en kook opnieuw gedurende 5 minuten.
– Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper, een snufje kaneel en 2-3 snufjes gemberpoeder. Goed roeren, proeven en eventueel meer toevoegen.
– Garneer de soep voor het opdienen met een lepel crème fraîche, een takje kervel of peterselie, een draai verse peper en eventueel wat zonnebloempitten.
– Serveer met een geroosterde snee pain de campagne met gezouten boter.
LEES OOK:
10 herfstproducten op de Franse markt
Runderstoof met donker bier en champignons
Tekst: Carole Goelitz Beeld: Depositphotos.com, Carole Goelitz
Geen reacties