Op de Franse markt zie je in het voorjaar frisse jonge bladspinazie en verse petits pois. En ook geitenkaas smaakt in dit seizoen nét even frisser en romiger. Een mooie aanleiding om de oven aan te zetten en een heerlijke lente-quiche te maken! Deze hartige taart combineert het zoete van doperwtjes met de zachte smaak van verse geitenkaas en spinazie.
Kant-en-klaar deeg uit het koelvak
Ik gebruik hiervoor kant-en-klaar deeg. In de Franse koelvakken zijn die altijd ruim vertegenwoordigd: mooie ronde in verschillende deegvormen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zand-, blader- en pizzadeeg. Ik zorg altijd dat ik een voorraadje in de koelkast heb liggen, je kunt de diverse pâtes ook heel goed invriezen. Voor dit quichegerecht is pâte brisée ofwel zanddeeg nodig.
Recept voor Quiche aux épinards, petits-pois et chèvre
Ingrediënten voor 4 pers.
1 rol zanddeeg (pâte brisée)
1 jonge geitenkaas in rolvorm (chèvre frais)
300 g verse spinazie
150 gr diepvries doperwtjes of verse zelfgedopte erwten
200 ml vloeibare room (crème liquide)
4 eieren
peper & zout
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in met boter of olie.
– Bekleed de vorm met het deeg, snijd de randen bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm in de koelkast tot gebruik.
– Was en droog de spinazie. Bak kort in een hapjespan tot de blaadjes slinken.
– Klop de eieren los met een vork. Meng met de room en breng op smaak met peper en zout.
– Kook de doperwtjes (diepvries of vers) 5 minuten in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
– Meng de spinazie en doperwtjes door het eimengsel en giet in de quichevorm.
– Verdeel de geitenkaas in stukjes over de vulling.
– Bak de quiche 30-40 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en de bovenkant goudbruin is.
Serveer warm of lauw en met een salade. Bon appétit! 🌻🌻🌻
LEES OOK:
Franse ovenschotel met camembert
Tarte tatin met witlof en geitenkaas
11 heerlijke Franse geitenkaasjes
Geen reacties