Reacties

Maarten -

Ha ha, verscheidene van bovenstaand opmerkingen heb ik aan den lijve ondervonden. Zo kwam ik regelmatig met een vriend, een rashollander, in Frankrijk, die zijn vlees altijd goed doorbakken wilde hebben. En dan werd me voorzichtig in het Frans gevraagd (ik spreek redelijk goed Frans) of meneer niet van vlees houdt.

En kaas als borrelhap. Een Franse vriendin, lerares Engels op een lycée, ging met een groep leerlingen op excursie naar Londen. Iedereen werd bij een Engels gastgezin ondergebracht. Ook de lerares. En om haar een plezier te doen, kreeg ze als 'borrelhap' Franse kaas. Heiligschennis in haar ogen, 'sacrilège'! Daar was ze niet vanaf te krijgen.
Kaas eet je in Frankrijk tussen het hoofdgerecht en het toetje in, punt uit. Ruim voor de maaltijd al uit de koelkast gehaald, om op temperatuur te komen, en daardoor vaak vol met schimmels die er oorspronkelijk niet op zaten...

Ach, dat wij soms Bataven worden genoemd, gebruik ik als geuzennaam. Wat tot consternatie kan leiden, omdat sommige mensen dat serieuzer opvatten dan ik. Maar ook in kranten ben ik het wel eens tegengekomen als b.v. een normale beschrijving van een Nederlandse sportploeg. Nee, geen voetbal, dat is een heel andere wereld.

Reageren

saartje -

ik vind het echt een hele fijne site want ik doe mijn werkstuk over frankrijk en ik heb hier echt heel veel informatie uit kunnen halen

Reageren

Laat een reactie achter