Na het succes van Heel Holland bakt lijkt Nederland definitief in de ban van de taart. En dan zijn we de traditionele appeltaart ver voorbij. Nee, we gaan voor de echte patisserie!
Van een éclair tot een millefeuille
Met behulp van het nieuwe Kookboek Patisserie gaat dat vast goedkomen. De maar liefst 287 bladzijden tellende bakbijbel neemt je mee in de wereld van de Franse lekkernijen. Klassiekers als éclairs, millefeuilles, tartre tropézienne, baba au rhum, flan, opéra (hier op de foto) en zelfs macarons worden stap voor stap uitgelegd. Met foto’s van alle ingrediënten en elke stap in het bakproces.
Alle basics
Maar alles valt of staat met een goede basis. Zo wordt de eerste 90 (!) pagina’s puur besteed aan het maken van degen. Boterdeeg, bladerdeeg, soezendeeg, langevingerdeeg! En dat niet alleen: ook de finishing touch wordt uitgebreid beschreven. Hoe maak je een crème anglaise? Of een frambozencoulis? Of chocoladeglazuur? En op welke wijze splits je de eieren en gebruik je de spuitzak?
Patissier in de dop
Kortom, een feestje voor elke wannabee-patissier-in-de-dop, die met dit boek zonder schroom de uitdaging kan aangaan.
Lees hier het recept voor Moelleux au Chocolat uit dit nieuwe kookboek.
Kookschool Patisserie, Mélanie Dupuis en Anne Cazor, Kosmos Uitgevers. Prijs €29,99.
LEES OOK:
Mmm, moelleux au chocolat
Tarte tatin van gewelde abrikozen
Nieuw Frans tapasrestaurant in Amsterdam
Tekst: Josee Schouten
Geen reacties