Een salade voor buitenmensen
De zomer is nu toch wel echt in aantocht, de vakanties beginnen over een paar weken weer. In Frankrijk lopen de temperaturen al lekker op. Het nodigt uit om buiten te eten en wat simpele gerechten op tafel te zetten. Deze rijstsalade is dan zó fijn. Net als bij veel andere gerechten kun je er goed mee variëren. Ook lekker als bijgerecht bij een uitgebreide BBQ.
Perzik of ananas?
De perzik uit blik kun je ook vervangen door vers fruit, zoals ananas. Maar zelf vind ik de structuur en het kleine beetje vocht van de blikperzik juist heerlijk zoet, en heel goed passend bij de rest. De crevettes koop ik het liefst vers op een Franse markt of bij een goede visafdeling. Ze verpakken ze daar vaak met liefde vacuüm voor je. Zorg dat je ze daarna meteen gekoeld bewaart. In dit gerecht heb ik de garnalen van tevoren gepeld, alleen het staartje heb ik laten zitten.
Salade de riz aux crevettes
Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gr basmatirijst
ongeveer 25 verse jumbo garnalen
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
250 gr doperwtjes (diepvries)
perzik uit blik
verse koriander
paprika en/of wat chilipoeder (piment doux)
olijfolie
zout & peper
Bereiding
-Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.
-Kook de doperwten ongeveer 2 minuten en spoel ze af met koud water, zet apart .
-Fruit de reepjes paprika in wat olijfolie tot ze zacht zijn.
-Snij de halve perziken in kleine stukjes.
Bovenstaande is goed van tevoren te bereiden.
-De garnalen kun je beter pas kort voordat je de salade serveert grillen (ongeveer 3 minuten) anders worden ze taai. Bak ze in wat olijfolie en kruiden met de pimentpoeder.
-Meng nu alle ingrediënten doorelkaar. De rijst zou je nog even kort kunnen bakken in wat olijfolie, krijg je nog meer smaak, inclusief de stukjes kleingesneden perzik. Proef even wat je nog aan zout en peper wilt toevoegen. Garneer met wat koriander (optioneel) en leg de gegrilde garnalen op de rijstsalade of geef ze er apart bij.
Bon appétit 🌻🌻🌻en liefs uit Frankrijk
Julia
Bekijk al onze Franse recepten in de rubriek Eten & drinken!
LEES OOK:
Vispannetje met asperges
Tomates farcies en geen gezeur
Recept en beeld: Julia La Marchande
Geen reacties