Recept voor Tian provençal of confit Nimoîs
Ingrediënten:
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 4 à 5 mooie tomaten
– verse kruiden naar keuze (tijm, rozemarijn, peterselie, bieslook, salie of gedroogde Provençaalse kruiden)
– 2 à 3 knoflooktenen
– zout & peper
– 3 eetlepels olijfolie (ik gebruikte La Lieutenante, olijfolie uit de vallei van Baux de Provence, die is lekker licht en fruitig!)
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes.
– Gooi deze in een saladekom en schep de plakjes om met de olijfolie, peper en zout.
– Vet een ovenschaal in met olijfolie.
– Snijd de tomaten in dunne plakjes.
– Leg om en om een plakje courgette, aubergine en tomaat in de schaal (in rijen of in een cirkel bij een ronde schaal).
– Pers de knoflookteentjes uit (of snij het fijn) en verdeel dat over de groente.
– Als de courgette of aubergine heel dik zijn, dan moet je de rondjes eventueel doorsnijden tot een halve maan. Anders steken ze te hoog uit boven de tomaten.
– Snijd eventueel wat eventueel extra groente bij totdat de schaal vol is (maar niet vergeten de plakjes opnieuw te marineren met olie en kruiden).
– Giet nog wat extra olie over de schaal en strooi de gehakte verse kruiden erover.
– Stoof 1,5 uur of 1 uur en driekwartier in de oven (op 180 graden) tot de groente zacht en lichtbruin is.
LEES OOK:
Hippe Franse aperitieven
Pissaladière, pizza uit de Provence
Top 8 markten in Zuid-Frankrijk
Tomates farcies, lekker makkelijk!
Recept & foto’s: Carole Goelitz Foto linksboven: Shutterstock
Geen reacties