RECEPT: tartare d’abricot au chèvre et pastèque
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
12 abrikozen
1 plak watermeloen
4 kleine geitenkaasjes (rocamadour, pélardon, chavignol)
paar bieslooksprieten
paar gemalen en verbrijzelde pistachenoten
goede olifolie (Huile d’olive d’Aix-en-Provence)
Bereiding:
– Was en droog de abrikozen.
– Snijdt ze doormidden en verwijder de pitten.
– Snijd in hele kleine blokjes.
– Verwijder als nodig de zaadjes uit de watermeloen en snijd ook deze in kleine stukjes.
– Snijd de kaas in kleine blokjes.
– Hak de bieslook fijn.
– Meng de kaas, abrikozen en watermeloen in kleine kommen of een grote kom.
– Voeg de gehakte bieslook en de gehakte pistachenoten toe.
– Besprenkel met wat olijfolie voor het opdienen.
LEES OOK:
Zuid-Franse perziktaart met lavendel
Makkelijk koken van de Franse markt
Ontdek hier onze favoriete vakantiehuizen, B&B’s en glamping in Frankrijk!
Beld: Abrikozentaart: ©Magali_ANCENAY_Agency , Abrikozen CC-BY/Heather Gill
Geen reacties