Wij kookten al vaker met Onno Kleyn’s fijne to-the-point Vakantiekookboek Frankrijk. Vol makkelijke recepten voor als je beperkte kookspullen bij je hebt (in een vakantiehuis of op de camping), zoals een snelle coq au vin, omelet met lokale producten of artisjok-vinaigrette. In zijn nieuwste dikkere boek Mijn Frankrijk. Verhalen en Recepten neemt Onno Kleyn meer de tijd voor mooie anekdotes, interessante informatie over de historie van gerechten en Franse kooktechnieken.
120 vakantierecepten
Kleyn, die culinair columnist is bij de Volkskrant, weet zo heerlijk veel over eten en wijn! Die kennis vermengt hij in dit boek met avonturen in Frankrijk. Je reist met hem door Normandië, de Provence, de Elzas en andere delen van Frankrijk. Je leest verhalen over het leven in een Bourgondisch dorpje, de geschiedenis van het kaasplateau en over het eten van een taaie biefstuk in het Quartier Latin in Parijs.
En het is flink smullen van de beschrijvingen van bijna 120 recepten die Kleyn kookte op een campinggasje of in de keuken van zijn Franse huis. Zoals slakken met hazelnoten, crème caramel, sintjakobsschelpen met gember, entrecôte met roquefortsaus, soupe pistou, mosselen met pastis en nog veel meer lekkers. Je hoort het: een boek dat je echt mee wilt hebben op vakantie!
Mijn Frankrijk (2021), Onno Kleyn, Nijgh & Ditmar, 336 pagina’s, €29,99. O.a. op Bol.com
LEES OOK:
MAIS OUI!, nieuw boek met hilarische verhalen uit Frankrijk
Geen reacties